Subsidie voor inzameling silobanden was voltreffer

Door Elke Wouters op 8 april 2019, over deze onderwerpen: Afvalbeleid, Leefmilieu

Het was van eind 2012 tot eind 2018 mogelijk om een subsidie te krijgen bij de inzameling van silobanden. In totaal gebeurden er maar liefst 3.879 aanvragen hiervoor en werd er meer dan een half miljoen euro terugbetaald aan de betrokken landbouwers. Dit blijkt uit cijfers die Elke opvroeg bij landbouwminister Van den Heuvel (CD&V)

Landbouwers die zich willen ontdoen van overtollige silobanden kunnen deze laten ophalen door een erkende inzamelaar. De kosten hiervan zijn in principe volledig voor de landbouwer, maar tot eind 2018 liep er een subsidieregeling waar gretig gebruik van gemaakt is. “Tot 2/3 van het factuurbedrag werd terugbetaald door de OVAM en Recytyre, met een maximum van € 970”, legt Wouters uit, “In totaal deden 3.879 landbouwers beroep op deze subsidie en werd er € 565.092,53 terugbetaald.”

Uiteraard is het ook nu nog mogelijk om overtollige silobanden te laten ophalen door een erkende inzamelaar, maar het is niet meer mogelijk om hier een subsidie voor te krijgen. Ook het ruilen van beschadigde banden tegen intacte exemplaren blijft mogelijk.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is